Spelregels

Update: oktober 2015

Klik HIER voor alle spelregels voor zowel zaal- als Beach handbal

Voor de spelregels in begrijpelijke taal: klik HIER

Voor de officiële spelregels van het NHV: klik HIER

Spelregels om te oefenen in meer officiële (scheidsrechters) taal: klik HIER

Digitale Wedstrijd Formulier. Voor alle informatie aangaande het DWF; kijk onder 'competitie info'

Klik op het onderstaande logo om naar de site van Handbal Masterz te gaan.

per 1 juli 2015 wordt het spelregelbewijs door het NHV verplicht gesteld voor:

·         Alle spelers/speelsters die vanaf 1 juli 2015 de A-jeugdleeftijd bereiken;

·         Alle coaches bij wedstrijden vanaf de C-jeugd;

·         Iedereen die een trainers-, praktijkbegleiders- of een scheidsrechtersopleiding wil volgen.

Om het spelregelbewijs te halen dien je te voldoen aan een spelregeltoets. Voor je aan deze toets begint kun je de spelregels oefenen op de site van handbalmasterz:

Op deze site staat het stappenplan, te weten;

·         spelsituaties

·         alle spelregels

·         eerst oefenen

·         haal je spelregelbewijs

Bij de spelsituaties/spelregels krijg je informatie op een duidelijkere manier.

Bij "eerst oefenen" kun je bij de oefentoetsen uit 16 categorieën kiezen (zoals De Toss, Tijd(spel), Het Team enz.). Je kiest een categorie en dan krijg je 6 tot 10 vragen en antwoorden op een overzichtelijke manier. Daarna kun je meteen controleren waar je eventueel verkeerd geantwoord hebt en wat het dus wel moest zijn.

Als je, als lid van HV Margraten, voldoende hebt geoefend dan kun je contact opnemen via handbaldingen@gmail.com om je activatiecode aan te vragen. Als je deze hebt gekregen kun je opgaan voor de werkelijke toets. Als je vragen hebt over spelregels en dergelijke dan kun je hetzelfde mailadres gebruiken.

Om je spelregelbewijs te halen moet je eerst 5 levels doorlopen.

•           bij level 1 moet je vijf vragen goed hebben;

•           bij level 2 moet je zes vragen goed hebben;

•           bij level 3 moet je zeven vragen goed hebben;

•           bij level 4 moet je acht vragen goed hebben

•           bij level 5 moet je negen vragen goed hebben

Nadat je level 5 hebt afgerond, ben je klaar om het spelregelbewijs te halen!

Wil je verenigingsscheidsrechter worden (ook besproken op 14 oktober 2014) neem dan contact met ons op via handbaldingen@gmail.com.

Je kunt al meer te weten komen op de site van het NHV: http://www.handbal.nl/scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter/

veel succes